Το σχολείο μας

Το σχολείο μας

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γιορτή της Μητέρας!

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που τίμησαν τη μητέρα. Κάθε άνοιξη διοργάνωναν τελετές για τη Γαία, τη μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων, ενώ αργότερα τιμούσαν τη Ρέα, σύζυγο του Κρόνου, μητέρα του Δία και θεά της γονιμότητας.
Το 1907 η Ana Jarvis από τη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της που είχε φύγει από τη ζωή δύο χρόνια νωρίτερα, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Μετά από πολλούς αγώνες και πολλές προσπάθειες το κατάφερε. Ως αποκορύφωση αυτού, 7 χρόνια αργότερα, ο τότε πρόεδρος των Η.Π.Α. υπέγραψε σχετική προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου καθιερωνόταν επίσημα ως η εθνική γιορτή για την Ημέρα της Μητέρας.
Στη χώρα μας, προσπαθώντας να συνδυαστεί η γιορτή της μητέρας με τη θρησκεία, πρώτη φορά τιμήθηκε η Μητέρα στις 2 Φεβρουαρίου 1929, ημέρα της Υπαπαντής του Χριστού. Μέσα στη δεκαετία του 1960 αποφασίστηκε να μεταφερθεί η γιορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, όπως στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι μαθητές μας την περασμένη Παρασκευή δημιούργησαν όμορφες κατασκευές για να προσφέρουν σήμερα στις μητέρες τους. Κάρτες, λουλούδια και τρυφερά μηνύματα αγάπης κυριάρχησαν. 

Α΄ τάξη 



Β΄ τάξη



Γ΄ τάξη



Δ΄ τάξη



Ε΄ τάξη

Στ΄ τάξη





Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου